Makrobiotyka

Kurs makrobiotyki

Makrobiotyka obejmuje szerokie spektrum wiedzy odnoszącej się nie tylko do samego odżywiania, ale również do stylu życia i praw natury. Jej celem jest wprowadzenie i utrzymanie równowagi w organizmie jak i wyczuwanie jego potrzeb. Makrobiotyka uczy praktycznych umiejętności rozpoznawania energii pożywienia, dopasowania posiłków do pór roku, klimatu, wieku, płci i wreszcie do samego procesu przygotowywania dobrego jedzenia.

  • Program szkolenia:
  • Filozofia i podstawowe zasady makrobiotyki
  • Zasady doboru produktów
  • Techniki gotowania
  • Indywidualne podejście do diety
  • Gotowanie zgodnie z porami roku
  • Żywność a  sfera psychiczno-duchowa
  • Praktyczne przygotowywanie posiłków
  • Żywienie w  chorobach cywilizacyjnych

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z serwisu oznacza wyrażenie zgody na ich zapis lub
wykorzystanie. Więcej informacji znajduje się w dokumencie Polityka Prywatności

Zamknij [X]